Finalistes Zuid

Om de twee jaar ontvangt een vrouwelijke onderneemster uit een land waar Trias actief is de WOMED Award Zuid. Op die manier moedigen Vrouwennet vzw en Trias onderneemsters aan om in zichzelf te geloven en geven we een boost aan hun onderneming. 15 mei 2024 verkozen we een onderneemster uit de Filipijnen.

Finalistes zuid5

Een straffe Filipijnse onderneemster ontvangt de WOMED Award Zuid

Waarom in de Filipijnen? Mannen verdienen er aanzienlijk meer dan vrouwen. Daardoor kunnen vrouwen moeilijker zelfstandig zijn. En daar willen we samen verandering in brengen met vrouwelijke rolmodellen en de WOMED Award Zuid.

68 vrouwen schreven zich in voor de WOMED Award. Uit de 15 halve finalistes: jonge en oude onderneemsters, op het platteland en in de stad selecteerde de jury 3 onderneemsters.

Op 15 mei werden twee winnaressen uitgeroepen: Daisy Yoo en Floricel Sanorjo. Zij ontvingen de WOMED Award Zuid uit de handen van Hare Majesteit Koningin Mathilde.

Finalistes Womed Award Zuid

Daisy Yoo

Dominga ‘Daisy’ Yoo

Daisy richtte in 2015 Bahi Enterprises op, een bedrijf gespecialiseerd in biologische drankjes op basis van gember en kurkuma. Haar producten zijn te koop over heel de Filipijnen. Bovendien exporteert ze met succes naar het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland.

Floricel Sanorjo simpel2

Floricel ‘Cel’ Sanorjo

Floricel baadt Sanorjo Rubberchair Recyclable Materials Manufacturing uit. Ze produceert bandriemen van oude autobanden. Sinds de pandemie upcyclet ze de banden tot prachtige meubelsets, wat haar onderneming een boost gaf.

Finalistes zuid3

Maria Jae ‘Dang’ Mabansag

Maria Jae lanceerde de zeewierboerderij Mabansag Buy and Sell Agar-Agar. Ze oogst, verwerkt en verkoopt zeewier. Bovendien ondersteunt ze vrouwen in haar gemeenschap om zelf zeewier te telen, zodat ze hun eigen inkomen verdienen

Finalistes zuid4

Wat doet Trias?

Trias is een internationale ngo die ondernemers wereldwijd versterkt met bedrijfsadvies, opleidingen of financiële ondersteuning.