Projecten

We maken, als netwerk van actieve en ondernemende vrouwen, nóg meer het verschil. We engageren ons in maatschappelijke projecten die vrouwelijk ondernemerschap, binnen of buiten een bedrijf, stimuleren en een podium geven. Ontdek onze projecten.

WOMED Award

WOMED Award

Vrouwennet vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) bekronen jaarlijks vrouwelijk ondernemerstalent met een prestigieuze award. Straffe onderneemsters die minstens 5 jaar ‘zelfstandige in hoofdberoep’ zijn, komen in aanmerking voor de WOMED Award, dat is de prijs voor 'Onderneemster van het jaar'. Beloftevol ondernemerstalent dat minimum 1 en maximum 5 jaar zelfstandig aan de slag is, geven we een duwtje in de rug door een prijs uit te reiken voor 'De Belofte'.

Adobe Stock 265808866

Fempreneurs

Met het project FEMPRENEURS versterkt Vrouwennet vzw op twee jaar tijd 600 ondernemende vrouwen in Vlaanderen. Het project voorziet in 3 verschillende types van begeleidingsactiviteiten: mentoring, bootcamps en digitale workshops. Fempreneurs schenkt bijzondere aandacht aan thema’s die verband houden met de transitie naar een Slim en Duurzaam Vlaanderen. Ook het belang van STEM vormt doorheen het project een belangrijke rode draad. Een initiatief van VLAIO en Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk.

Inspiratiecafé

Inspiratiecafés

De Inspiratiecafés zijn er voor iedereen die de trigger voelt om een eigen zaak te starten en die zich wil laten inspireren door de kennis en de verhalen van ervaren ondernemers. Laat je als (pre-)starter inspireren door een panel van onderneemsters dat vertelt hoe het voor hen begonnen is en nu draait, telkens volgens een ander thema. Kijk in het activiteitenoverzicht wanneer het volgende Inspiratiecafé gepland staat of check de website.