WOMED Award

15 mei 2024 bekroonden Vrouwennet vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) voor de 25ste keer vrouwelijk ondernemerstalent.

Proficiat aan Elly Huysmans van GLOWI, met de award van 'Onderneemster van het Jaar' en Charlotte Therssen van MOI ET MARIE met de award van 'Belofte van het Jaar'.

Website beelden 25 jaar hero 2
Elly Huysmans WOMED simple

Elly Huysmans van GLOWI is 'Onderneemster van het Jaar'. Na de oprichting van Het Poetsbureau in 2007 telt de Glowi groep vandaag meer dan 15.000 medewerkers en is daarmee de grootste werkgever in Vlaanderen. Ze zijn actief in 4 domeinen: huishoudhulp bij particulieren, professionele schoonmaak voor bedrijven, reguliere uitzend, werving en selectie en employer branding. Elly startte met haar onderneming aan de keukentafel vanuit de overtuiging dat in deze sector veel verbeteringsmogelijkheden zijn en dat huishoudhulpen een enorme toegevoegde waarde bieden in onze maatschappij en hiervoor respect en waardering verdienen. Met haar bedrijf wil ze zoveel mogelijk mensen naar de arbeidsmarkt begeleiden. De ambitie reikt verder dan financieel succes. Het gaat om het creëren van een duurzame en zinvolle impact, zowel lokaal als internationaal. Bekijk de video van Elly.

Winaressen WA 25 jaar facebook Charlotte Therssen BELOFTE simple

Charlotte Therssen van MOI ET MARIE wint de award van ‘Belofte van het Jaar’. MOI ET MARIE maakt en verkoopt menstruatieondergoed en -zwemkledij, met een eigen collectie voor alle vrouwen en tieners. Alles wordt geproduceerd met duurzame materialen. De jury is onder de indruk van de maatschappelijke betrokkenheid, het innovatieve en het duurzame karakter van haar product, gecombineerd met een goed financieel beheer. Charlotte spreekt met een vanzelfsprekend naturel over menstruatie-ondergoed. Daarmee haalt ze dit topic uit de taboesfeer. Met haar innovatieve menstruatieslip reduceert ze tonnen afval. Ze detecteert ook een onderkend maatschappelijk probleem, menstruatie-armoede en zet, in samenwerking met scholen, projecten op om menstruatie-ondergoed goedkoop aan te bieden. Een beloftevolle onderneemster met maatschappelijke impact. Bekijk de video van Charlotte.

Daisy Yoo en Floricel Sanorjo simpel

Een primeur voor de 11de editie van de WOMED Award Zuid: twee Filipijnse onderneemsters winnen de award. Daisy Yoo en Floricel Sanorjo zijn vrouwen die in hun gemeenschap het verschil maken met innovatief ondernemerschap. Niemand minder dan koningin Mathilde overhandigde de prijs. Een samenwerking met Trias België. Ontdek hun ondernemersverhaal.

Sofie vangheel simpel

Ook sociaal ondernemerschap zetten we graag in de schijnwerpers. Sophie Vangheel van Cunina vzw wint de ‘Lifetime Achievement Award Sociaal Ondernemen’. Sophie heeft sinds 1990 een organisatie uitgebouwd in maar liefst zeven partnerlanden, waardoor meer dan 17.000 kinderen wereldwijd onderwijs kunnen volgen, de opstap naar een beter leven.

Womed award logos 2023 vlaio combined zalm 500x60

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van de volgende editie?

Laat dan hier je gegevens achter.

Herbekijk hier de uitreiking van de WOMED Award 2023

Met dank aan onze partners: